NIO döper om elsuven ES7 till EL7 i Europa

Ikväll är det officiell Europapremiär för det kinesiska elbilsmärket Nio. I fokus står den eldrivna sedanen Nio ET7 som blir den första modellen att lanseras i Sverige.

På den svenska hemsidan visar man också upp två ytterligare modeller som vi kan anta kommer att följa den första lanseringen. Det är den mindre sedanen Nio ET5 samt en större suvmodell. Den större suvmodellen hette fram tills nyligen Nio ES7.

Nu har samtliga lokala Nio-divisioner i Europa döpt om modellen till Nio EL7. Allt tyder i övrigt på att det är samma modell som tidigare hette Nio ES7.

Nio ES7, som nu då alltså kommer heta EL7 i Europa, hade premiär i Kina i somras. Där har den fortfarande kvar sitt ursprungliga namn. Den erbjuder imponerande prestanda och ska klara 0–100 km/h på 3,9 sekunder.

Räckvidden är antingen 485, 620 eller 850 km enligt kinesiska körcykeln NEDC beroende på val av batteristorlek. Den är också utrustad med dragkrok, och får i Kina dra 2000 kilo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.