Nästa generationen Porsche Taycan snart klar för premiär

Porsche har arbetat på en uppdaterad Porsche Taycan. Den nya generationen har nu genomgått 3,6 miljoner testkilometer på testbanor, racingbanor och allmänna vägar runt om i världen. Den är nu klar för lansering under våren 2024.

Uppdateringen gäller samtliga tre modeller, Taycan sports sedan, Taycan Cross Turismo och Taycan Sport Turismo. Porsche berättar att den är snabbare och vassare än någonsin.

– Snabbare, högre, längre. Vi har förbättrat den nya Taycan i praktiskt taget alla discipliner jämfört med dess föregångare. Och eftersom förändringarna är så omfattande är det ansträngande testprogrammet nästan jämförbart med det för en ny modell, berättar Kevin Giek, produktchef för Taycanserien.

Några detaljer om plattformen och vad Taycan kommer leverera har inte kommunicerats. Men klart är i alla fall att den blir rejält kraftfull. Porsche har bland annat satt en imponerande rekordtid runt racingbanan Nürburgring, det med 7 minuter och 7 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.