Teslas nya stora prioritet: ”En helt ny generation elbil till 2025”

Tidigare idag kom mediauppgifter om att Tesla vill starta produktionen av en ny elbil 2025. Det i form av en kompakt crossover med ett lägre pris än dagens modeller. Nu bekräftar Tesla officiellt att en helt ny generation bil är på gång och det med produktionsstart under andra halvan av 2025.

– Vi är fokuserade på att få ut nästa generationens plattform till marknaden så snabbt vi kan, med planen att starta produktionen vid Gigafactory Texas. Denna plattform kommer att revolutionera hur fordon tillverkas, skriver Tesla i ett dokument till aktieägarna.

Tesla fortsätter sedan med att förklara hur företaget befinner sig mellan två stora tillväxtvågor. Den förra vågen var den globala expansionen av Model 3 och Model Y. Nästa stora våg tror Tesla kommer vara den globala expansionen av nästa generationens fordonsplattform.

Elon Musk släppte flera detaljer

Under kvällens aktieägarmöte kommenterade Elon Musk också den kommande modellen:

– Vi är mycket uppspelta över detta. Den är inte bara djupgående i design utan också i tillverkning. Ett revolutionerande tillverkningssystem långt mer än något annat tillverkningssystem i någon fabrik i världen, överlägset! För några år sedan sa jag att den viktigaste faktorn för Tesla i framtiden kommer att vara tillverkning, du kommer verkligen att se detta med den här produkten, sa Elon Musk.

– Jag är en tidsoptimist, men vårt nuvarande schema säger att vi kommer att starta produktionen i andra halvan av 2025. Det är mycket avancerad ny produktionsteknik här. Vi kommer att bo på produktionslinan under uppstarten, fortsatte Elon Musk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.