Nya Mini Cooper får en räckvidd på 400 kilometer

Till hösten startar produktionen av en ny generation Mini Cooper. Den blir så klart helt eldriven. Nu berättar Mini mer om modellen som kommer i ett 3-dörrarsformat och två elektriska versioner.

Den ena varianten är basmodellen Mini Cooper E som får ett batteri på 40,7 kWh och en beräknad räckvidd på 300 kilometer. Den får också en motor på 135 kW (180 hk).

För den som söker mer prestanda och längre räckvidd är det Mini Cooper SE som gäller. Den får ett batteri på 54,2 kWh vilket ska ge en räckvidd på runt 400 kilometer och en motor som har en effekt på 160 kW (215 hk).

Mini Cooper kommer få fyra sittplatser, som beskrivs som ”flexibelt utformade”. Det ska göra det möjligt att utöka bagageutrymmet vid behov. I övrigt är Mini sparsamma kring detaljerna. Fler sådana kommer närmare produktionsstarten.

Mini har fler elbilar på gång. Till hösten startar också tillverkningen av nya eldrivna Mini Countryman vid BMW Groups fabrik i Leipzig med start i november. Under 2024 förverkligar Mini också den större Mini Aceman.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.