Mercedes kan smygvisa en mindre elbil redan i år

Förra hösten presenterande Mercedes planerna på att lansera en första elbil i det mindre instegssegmenten mot slutet av nästa år. Den kommer att bygga på en ny plattform som Mercedes döpt till MMA.

I samband med strategin meddelade man också att man kommer minska antalet karosstyper från sju till fyra. Det ska innebära färre modeller i segmentet.

Mercedes VD Ola Källenius talade kort om segmentet i samband med den senaste kvartalsredovisningen. På frågan om Mercedes kommer satsa på mindre elbilar svarade Ola:

– Det korta svaret är ja.

Han fortsatte sedan:

– Men vi kommer att fokusera på de modeller som vi tror är de mest framgångsrika på en global marknad. Senare i år kanske vi kommer ge en förhandsvisning av hur den framtiden skulle kunna se ut.

Det enda Mercedes visat från ett sådant segment fram till idag är teaserbilden överst i den här artikeln. MMA-plattformen ska ge elbilar i små och mellanstora segment. En tänkbar elbil på instegsnivå baserat på plattformen kan bli något motsvarande Mercedes C-Klass.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.