Tesla vill lösa in Model S/X med gratis snabbladdning i USA och Kanada

Äldre Tesla med fejkgrill.

Tidiga Tesla Model S och Model X kom med livslång gratis snabbladdning vid Teslas Superchargers. Som ett sorts introduktionserbjudande till ”early adopters”.

Nu vill Tesla i USA och Kanada locka ägare av dessa att lämna ifrån sig bilarna. Därför erbjuder man motsvarande 52 000 kronor extra i inbytesvärde till den som uppgraderar till en ny Tesla Model S eller Model X.

– Som ägare av en tidig modell (S eller X) är du berättigad att byta ut dina obegränsade gratis Supercharging-miles mot ytterligare 5 000 dollar på ditt fordons inbytesvärde när du köper en ny Model S eller Model X, skriver Tesla i ett mejl till kunderna rapporterar Electrek.

Trots att modellerna som har gratis Supercharging börjar få några år på nacken, så är de oerhört attraktiva på begagnatmarknaden. Om erbjudandet lönar sig, och om Teslas erbjudande kan konkurrera med den privata andrahandsmarknaden återstår att se.

Det är inte känt om något liknande erbjudande har gjorts i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.