Massiv ökning av elbilar i EU – statistik land för land

I maj såg EU:s bilmarknad en rejäl ökning av personbilsregistreringar med nästan en miljon enheter, vilket är en ökning med 18,5 procent mot föregående år. Av dessa stod elbilarna för 13,8 procent. Vid en nedbrytning av statistiken, är det elbilarna som står för den absolut största ökningen.

I maj registrerades det totalt 129 847 elbilar i EU. Det är en ökning med 70,9 procent, jämfört med i fjol. De flesta EU-marknaderna registrerade till och med så stora ökningar som två- och tresiffriga procenttal.

De fyra största volymökningarna stod Nederländerna (+118,4%), Sverige (+82,6%), Frankrike (+48,7%) och Tyskland (+46,6%) för. Totalt visar statistiken som branschorganisationen ACEA redovisat en ökning med 50,5 procent, med över en halv miljon sålda elbilar från januari till maj.

Statistik maj

Andelen av alla nyregistrerade personbilar som var elbilar under maj 2023, jämfört med 2022.

Statistik januari till maj

Andelen av alla nyregistrerade personbilar som var elbilar under perioden januari till maj 2023, jämfört samma period 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.