Lysande idé gör gatubelysningen till laddstolpar

Amerikanska Voltpost har tagit fram en finurlig lösning som enkelt ska påskynda utbyggnaden av laddinfrastrukturen i våra stadsmiljöer och tätorter. Lösningen tar helt enkelt vara på den befintliga infrastrukturen med lyktstolpar.

– Voltpost strävar efter att göra elbilsladdare lika vanliga som den traditionella lyktstolpen. Vi stärker människor med bekväm och prisvärd laddningstillgång som passar in i den urbana miljön, säger Jeff Prosserman, medgrundare och VD för Voltpost.

Voltposts lösningen ska gå att montera på en lyktstolpe på under en timme, och finns i ett utförande med två eller fyra ladduttag med en laddkabel på sju meter. Voltpost är uppkopplad via 5G och Wifi för att kunna kommunicera med en laddningstjänst.

– Många människor tvekar att köpa en elbil på grund av räckviddsångest och brist på laddningsmöjligheter. Föreställ dig hur det är för människor som bor i större bostadshus i våra städer utan någon dedikerad parkering, säger Voltposts rådgivare Laura Fox.

En pilotanläggning i New York.

– Voltposts lösning är en no-brainer för urban elbilsladdning. Den använder och uppgraderar befintlig urban infrastruktur (lyktstolpar) för en bråkdel av kostnaden jämfört med det traditionella tillvägagångssättet, tillägger Laura Fox.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.