Lotus kommer bara satsa på elbilar – först bland sportbilstillverkarna

Från och med 2023 ska alla nya modeller från Lotus vara helt eldrivna. Det lovar den brittisk-kinesiska sportbilstillverkaren i samband med lanseringen av sin nya hållbarhetsstrategi Driving Change.

Åtagandet ska göra Lotus till den ”första etablerade sportbilstillverkaren i världen som har ett helt elektriskt produktsortiment”, skriver Lotus kaxigt i ett pressmeddelande.

Lotus första elbil är suven Lotus Eletre som lanserades tidigare i år. Lotus Eletre har ett fokus på prestanda med upp till 600 hästkrafter och en räckvidd på 600 kilometer. Det var startskottet för omställningen av hela portföljen.

– Nu, mer än någonsin, när vi snabbt förvandlas till att bli en global pionjär inom elektriska prestandafordon, tar vi vårt ansvar att göra det på ett sätt som leder vår bransch mot att minimera påverkan på miljön. Det gynnar samhället och planeten som helhet, säger Matt Windle, Vd på Lotus Cars.

Lotus har tre ytterligare modeller på gång inom de kommande fyra åren. En fyradörrars sportsedan med lansering 2023, en andra suv med lansering 2025 och en nästa generationens lättviktssportbil med lansering 2026.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.