Kort video: Tesla levererar Supercharger med Tesla Semi

Tesla har ett Twitter-konto som enkom fokuserar på laddning. Via det har Tesla nu visat ett kort videoklipp på Tesla Semi som är ute och levererar Superchargers.

På flaket har lastbilen prefabricerade Supercharger-moduler, som Tesla brukar ställa upp vid evenemang. Leveransen har gått till racingbanan Laguna Seca i Kalifornien. Fokus för klippet tycks dock ligga på att Tesla vill visa upp Semi ”in action”.

Sedan presentationen av Tesla Semi har Tesla i flera omgångar visat upp tidiga prototyper av Semi på olika uppdrag runtom i USA. Det här tycks vara en av de absolut senaste prototyperna.

Tesla har tidigare i år sagt att man hoppas kunna komma igång med produktionen av Tesla Semi under nästa år. Först ska man fokusera på att skala upp produktionen av Model S, Model X, Model Y och Model 3.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.