Volkswagen-chefen: Vi tar in på Tesla redan i år – ser minskad komponentbrist

Volkswagen noterar att bristen på halvledare lättar och spår en ljusare framtid under andra halvan av 2022. Det uppger Reuters att Volkswagen-chefen Herbert Diess ska ha sagt under ett möte.

Med det kommer Volkswagen kunna skala upp produktionen av elbilar på sina största producentmarknader, Tyskland och Kina. Samtidigt ska Herbert ha höjt ett varningens finger till Elon Musk.

Ökad produktion kommer göra det möjligt för Volkswagen att minska gapet mellan Volkswagen och Tesla, och det betydande mycket redan i år. Till 2025 har Volkswagen-koncernen ett uttalat mål om att bli marknadsledande på elbilar och det innebär att bli större än Tesla.

Herbert menar att Tesla står inför stora utmaningar under de kommande åren. Tesla bränner mycket pengar på stora investeringar, noterade Herbert.

– Elon måste skala upp två mycket komplexa fabriker i Austin och Grünheide samtidigt och utöka produktionen i Shanghai. Det kommer att vara krävande för honom, sa Herbert under mötet.

Herbert ser en ökad lönsamhet inom Volkswagen i takt med att bristen på halvledare och andra flaskhalsar minskar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.