Tillverkningen av elbilen Lightyear 0 med solceller på taket har startat

Det som en gång startade som ett holländskt skolprojekt inriktat på att bygga en solcellsdriven elbil har nu i allra högsta grad blivit verklighet. Nu har produktionen av Lightyear 0 startat hos Valmet Automotive i Finland. Det tog sex år att nå hit.

Lightyear 0 ska kunna få upp till 70 kilometer extra räckvidd om dagen genom solpanelerna som är placerade på karossen. Räckvidden från batteriet på 60 kWh är upp till 625 kilometer. Lightyear räknar med att den genomsnittliga användaren bara behöver ladda var 1000:e kilometer.

Lightyear visar upp produktionsstarten i en kort film – där man också berättar mer om Lightyear och målet:

Produktionen av Lightyear 0 är begränsad till 946 exemplar. Prislappen ligger på runt två miljoner kronor. Målet med Ligthyear 0 är att samla erfarenheter av att bygga effektivare elbilar.

Lightyear 2 – nästa elbil.

Nästa modell på tur är elbilen Lightyear 2. Med den är målet att lansera en betydligt lägre satt elbil i större volym med ett riktpris på 30 000 euro. Även den kommer vara utrustad med solpaneler och produktionen ska starta 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.