Här är Lightyear 2 med 800 kilometer räckvidd och ett pris på 40 000 euro

Holländska Lightyear har precis startat tillverkningen av sin första solcellsutrustade elbil Lightyear 0 som har ett pris på närmare 2,4 miljoner kronor. Med den kunskapen har Lightyear nu utvecklat nästa modell som får ett betydligt lägre pris.

Nu visar Lightyear upp elbilen Lightyear 2. Även den här bilen har fått solceller som ska minska behovet av att ladda med sladd, med upp till tre gånger. För den dagliga kortdistanspendlaren kan Lightyear 2 nästan bli helt laddningsfri.

Räckvidden är upp till 800 kilometer med en extra skjuts av solen inräknad. Det baserar Lightyear på den genomsnittliga elbilisten boende i Amsterdam. Körmönster, plats och säsong påverkar givetvis effekten av solpanelerna.

Solceller på taket minskar behovet av laddning.

Målet är ett riktpris som ska ligger under 40 000 euro. Planen är att leveranserna ska starta i slutet av 2025.

Till sommaren kommer vi att få se mer av Lightyear 2. Först då kommer Lightyear presentera de fullständiga specifikationerna.

Idag har Lightyear också öppnat en intresseanmälan på sin hemsida.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.