Lightyear är tillbaka – med fokus på familje-elbilen Lightyear 2

Nederländska Lightyear är tillbaka efter konkursen tidigare i år. Företaget har säkrat tillräckligt med finansiering för att kunna fortsätta sin verksamhet med ett team på 100 personer.

Planen framåt är att fokusera på det som ska bli den prisvärda elbilen Lightyear 2. Lightyear vill bygga en äkta ”familjebil” med ett pris på under 40 000 dollar. Genom ett extra soltillskott med solpaneler på karossen ska det bli möjligt att komma upp till 800 kilometer mellan laddningarna.

– Jag är mycket glad över att vi lyckades slutföra omstruktureringen. Hela teamet och många av våra intressenter har arbetat hårt för att göra detta möjligt. Jag vill uttryckligen tacka dem alla, kommenterar Lex Hoefsloot, Vd för Lightyear.

Lightyear 2 ska ha plats för fem personer och ett generöst bagageutrymme. Den ska ta platsen som en äkta familjebil och erbjuda markfrigång som en suv. Enligt tidigare uppgifter väntas produktionen av Lightyear 2 starta i slutet av 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.