Lång väntan på lyxiga Rolls-Royce Spectre till följd av ”dålig planering”

Efterfrågan på Rolls-Royce första eldrivna modell Spectre är betydligt högre än väntat. Så hög att tillverkaren nu har långt längre väntetider än man först väntat sig och tycker är acceptabelt. Den som beställer en Rolls-Royce Spectre idag får vänta på leverans till 2025.

– Vår avsikt, ja? På medellång till lång sikt kan vi naturligtvis se toppar, men min avsikt är inte att våra kunder ska behöva vänta flera år på leverans av våra produkter, berättar VD Torsten Müller-Ötvös för InsideEVs.

– Kunder i lyxsegmentet uppskattar inte väntetider över två år, tre år, fyra år, fem år. Vi är slutsålda redan innan de första bilarna levererats. Jag tycker att det på alla sätt är dålig produktionsplanering, inget annat, tillade VD:n

Redan förra året berättade Rolls-Royce att Spectre är den modell som skapat störst intresse bland alla märkets modeller genom historien.

Rolls-Royce Spectre är en fyrsitsig två-dörrars coupé med dubbla motorer som kan leverera upp till 430 kW (585 hk). Den klarar 0 till 100 km/h på 4,5 sekunder och kommer erbjuda en räckvidd på upp till 520 kilometer. Priset startar på runt fyra miljoner kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.