Läckta bilder på liten elbil från Alfa Romeo

Påstådd elbil från Alfa Romeo.

Alfa Romeo släppte i slutet på augusti en första elbil i en begränsad upplaga som endast såldes i 33 exemplar. Det handlade då om den exklusiva supersportmodellen Stradale 33. Men på gång är märkets första volymmodell som går under arbetsnamnet Alfa Romeo Kid.

Den ska designmässigt hämta inspiration från märkets tidiga ”Coda Tronca”-modeller med sitt karakteristiska avsmalnade bakparti. Ett aerodynamiskt genidrag. Nu har de första påstådda bilderna på Kid läckt ut och visst visar de ett avsmalnade bakparti i Coda Tronca-anda.

Bilderna visar bilen genom bilens förardisplay. Enligt uppgifterna i italiensk press är det en grafikdesigner som arbetat med systemet som för ett kort ögonblick la upp bilderna i sin portfolio. De blev sedan snabbt nedplockade igen.

Bilderna visar en kompakt små-SUV i B-segmentet. Något som stämmer överens med vad Alfa Romeo kommunicerat kring sin första elbil.

Om det är den slutliga designen på bilen vi ser i grafiken återstår så klart att se. Men med tanke på att lanseringen är nära känns det som om sannolikheten är hög.

Kommer 2024

Namnet på den färdiga produktionsmodellen kommer inte att bli Kid. Det är bara arbetsnamnet som Alfa Romeo använt i samband med en namntävling på den nya modellen. Premiären är planerad till senare i år med lansering till 2024.

Eftersom Alfa Romeo är en del av Stellantis-koncernen kommer den bygga på en koncerngemensam plattform. Den lär bli nära besläktad med koncernsyskonen Jeep Avenger och Opel Mokka-e.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.