Produktionen av nya elbilen Fiat 600e har startat

Fiat 600e.

Nu har produktionen av elbilen Fiat 600e rullat igång. Det första exemplaret att rulla av produktionslinan var en topputrustad La Prima-version i kulören orange. 600e är drygt en decimeter kortare än Volvo EX30, men betydligt större än Fiat 500e.

Den levererar runt 400 kilometer i räckvidd (WLTP) på en laddning, men väntas kunna klara upp till 600 kilometer i faktisk körning i stadstrafiken. En miljö där Fiat tror att modellen kommer trivas som bäst. Batteriet är på 54 kWh, och ska kunna snabbladdas med 100 kW. Det ska ge runt 20 till 80 procent på 27 minuter.

– Det är den idealiska modellen för folket som älskar stadspulsen. Den är ett perfekt förkroppsligande av Fiats värderingar av italiensk stil och hållbarhet, skriver Fiat om modellen.

Första Fiat 600e klar.

Utöver den topputrustade La Prima-modellen kommer Fiat också erbjuda en lägre utrustad Red Edition. Fiat Sverige har ännu inte kommunicerat några svenska prisuppgifter, eller exakt leveransstart.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.