Kör Tesla Cybertruck tills den får batteritorsk

De första leveranserna av Tesla Cybertruck har startat och nu tävlar de amerikanska motorjournalisterna om att producera de mest spektakulära och mest omfattande testerna av Tesla Cybertruck.

Kyle från Out of Spec Review har gett sig ut på ett räckviddstest som han också livesände för att svara på frågan hur långt Cybertruck kommer på en laddning i motorvägsfart. Den estimerade räckvidden är 500 kilometer enligt den amerikanska körcykeln EPA.

Kyle och hans kollegor påbörjade resan med 100 procent i batteriet och körde i 113 km/h med en utetemperaturer på runt fyra grader. När de sedan nådde noll procent på mätaren gav de sig in på mindre vägar för att köra slut på bilen helt och hållet.

När väl bilen stannade hade man kört 409 kilometer. Även om Cybertruck kom relativt långt på en laddning, så är det inte utan ett betydande mastodontbatteri på hela 124 kWh.

Cybertruck är kanske inte en studie i effektivitet. Förbrukningen beräknas till cirka 30 kWh/100 km, vilket exempelvis kan ställas i kontrast till Teslas mest effektiva bil Model 3 som för de flesta brukar snitta runt 17 kWh/100 km under snarlika förhållanden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.