Här är en tuffare Volkswagen ID.4 GTX som tar dig offroad

Volkswagen har visat upp ett koncept på en Volkswagen ID.4 GTX som ska klara betydligt tuffare terräng än originalet. Här är Volkswagen ID. XTREME redo för alla äventyr. Det är i grunden en helt vanlig ID.4 GTX som utvecklingsteamet på Volkswagen plockat från sin testbank av bilar och byggt vidare på.

Bland modifikationerna finns ett upphöjt rallychassi, 18″-offroad-fälgar, modifierad stötfångare med extra stötfångare fram och 50 mm bredare skärmar (tillverkade av en 3D-printer) över hjulen. Den har också fått ett takräcke med extra LED-lampor och ett helt stängt underrede i aluminium.

– Vår elbilsplattform MEB har en enorm teknisk potential. För många av våra kunder är en bil mycket mer än bara ett transportmedel. Med ID. XTREME höjer vi den elektriska mobiliteten från Volkswagen till en ny nivå vad gäller prestanda, säger Silke Bagschik, försäljnings- och marknadsföringschef för ID.-familjen.

Genom mjukvaraanpassningar i styrenheten har teamet kunnat öka systemeffekten med 30 procent och offroad-bilen levererar nu 387 hk (285 kW).

Om ID. XTREME kommer bli verklighet återstår att se. Om reaktionerna blir positiva kommer teamet att ”gå vidare med projektet”. Vad att ”gå vidare med” innebär är dock odefinierbart.

– ID. XTREME har tagits fram av entusiaster på Volkswagen för ID.-entusiaster här i Locarno. Vi är mycket angelägna om att få reda på hur alla som älskar elbilar reagerar. Baserat på feedbacken kommer vi att besluta hur vi ska gå vidare med projektet, tillägger Silke Bagschik.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.