Kinesiska NIO siktar på Europa – elbilen som kan laddas med batteribyte

Nio EC6

Kinesiska elbilstillverkaren Nio har satt siktet på Europa till 2021, det uppger TV-kanalen CNBC. Nio har idag tre modeller, elbilarna EC6, ES8 och ES6. Under förra kvartalet leverade man 10 000 elbilar i Kina.

– Vi hoppas att vi under andra halvåret nästa år kan göra preliminära försök i vissa länder som är mer välkomnande till elektriska fordon. Vi hoppas börja med Europa, sade Nios grundare och styrelseordförande William Li.

Nio tyngdes förra året av finansiella problem samtidigt som flera i ledande positioner lämnade tillverkaren. Men i våras, mitt under pågående Coronakris meddelade Nio att man tagit in ny finansiering. Det resulterade i ett stöd på 9 miljarder kronor från lokala myndigheter. Det var tillräckligt för att sätta fart på tillverkaren, och resulterade i leveransrekord under sommaren.

Nio har en unik approach till laddning av elbilar. Som ett alternativ till laddning med sladd erbjuder man också möjligheten till ett batteribyte. Batteribytet görs på speciella stationer och tar endast ett par minuter. I Kina har man idag byggt 140 stationer och fler kommer. I videon nedan med Fully Charged kan du se batteribytet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.