Jaguar kan lansera en instegs-elbil i klass med Tesla Model 3 och Polestar 2

Nästa månad får Jaguar Land Rover en ny chef. Då tillträder den tidigare Renault-chefen Thierry Bolloré. En av han största utmaningar är vad han ska göra med Jaguar, skriver brittiska Auto Express. Andra kandidater till Vd-posten har föreslagit att lägga ner, eller sälja av kämpande Jaguar för att helt och hållet fokusera på Land Rover.

Thierry har dock andra idéer skriver tidningen och det kan ha varit därför han fick jobbet. Hans nya plan är att Jaguar ska satsa på att bli ett elbilsmärke, likt Tesla eller Polestar. Då är planen att designa en elbil som kan ta sig an Tesla Model 3 eller Polestar 2.

Under året har Jaguar på det stora hela tappat i försäljningssiffrorna. Modellen som dock tappar minst är elbilen Jaguar I-Pace, skriver Inside EV:s som i somras analyserade försäljningen. En mindre och billigare instegsmodell med eldrift kan hålla tempot uppe för Jaguar.

– En liten eldriven Jaguar skulle vara toppen, vi måste tänka på det. Det är ett riktigt coolt segment som skulle vara idealiskt att vara i, som våra kunder vill att vi ska vara i. Det är extremt relevant just nu, säger styrelsemedlemmen Nick Rogers till AutoCar.

Jaguars designchef Julian Thomson har tidigare sagt till tidningen att han också är intresserad av att skapa mindre instegsmodeller. Då ska han ha sagt:

– Jag skulle älska att göra en mindre Jaguar. Jag tror, när jag reflekterar över vad som händer runt om i världen, att jag skulle vilja göra bilar som är mindre, mer effektiva och har alla de inneboende värdena av en Jaguar. En bil som är en vacker att titta på, med en fantastisk inredning och som är toppen att köra. Jag skulle gärna vilja göra mindre bilar som de.

Bekräftade planer för Jaguars elbilar

Det finns klara, och helt bekräftade planer för Jaguar. Sedan lanseringen av Jaguar I-Pace 2018 har den brittiska tillverkaren sålt 24 000 elbilar världen över. Nästa år uppdateras modellen med bland annat ett uppdaterat infotainmentsystem och snabbare ombordladdare. Följer därefter gör också en eldriven version av sedanen Jaguar XJ.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.