Kia EV9 hyllas i SUV:arnas hemland

Nya storsuven Kia EV9 plockar hem titeln som årets suv på den amerikanska marknaden. Utmärkelsen delades ut av amerikanska årets bil-utmärkelsen North American Car of the Year bestående av en jury med 50 bilexperter.

– Kia EV9 är en eldriven och sjusitsig SUV som representerar ett paradigmskifte i segmentet. Det här priset bevisar att EV9 inte bara är ett användbart fordon, utan också en exemplarisk elbil, kommenterar Seungkyu (Sean) Yoon, VD och koncernchef för Kia North America och Kia America.

Bilen bedömdes utifrån kriterier som innovation, design, säkerhet, prestanda, teknik, förar- och användarupplevelse samt ekonomi.

Kia berättar att EV9 haft ett mycket bra mottagandet. I Europa har Kia EV9 chansen att vinna utmärkelsen Årets bil 2024. Modellen är nämligen en av de nominerande modellerna. Vinnaren kommer avslöjas i slutet av februari.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.