Kia EV6 får toppbetyg i amerikanskt krocktest

Amerikanska krocktestorganisationen IIHS ger elbilen Kia EV6 absolut högsta betyg – i samtliga sex skyddskategorier. Dessutom får den också högsta betyg i förebyggande skydd. Det i linje med europeiska motsvarigheten Euro NCAPs bedömning.

I testerna som IIHS gör ingår sex stycken moment för förar- och passagerarskydd. Kia EV6 fick betyget ”good” vilket är den högsta bedömningen på den fyragradiga skalan.

I kategorin för förebyggande säkerhetssystem mot frontalkrock mot annan bil och fotgängare får Kia EV6 IIHS betyget ”superior” vilket är det högsta som IIHS delar ut.

Helhetsresultatet räcker till att Kia EV6 får bedömningen ”Top Safety Pick+”. Noterbar är dock att Kia EV6 byggda före september 2022 får kritik för lyset – något som Kia alltså har förbättrad på senare byggda Kia EV6 då betyget återigen är i topp.

– EV6 är en milstolpe i vårt program och har skapat ett enormt intresse redan under sitt första år. Vi är mycket stolta över att bilen fick utmärkelsen Top Safety Pick+, som visar vår strävan att erbjuda våra kunder innovativa produkter som prioriterar säkerhet och prestanda, säger Steven Center, vd för Kia America.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.