Fem stjärnor till elbilarna Kia EV6 och Volvo C40 Recharge i Euro NCAP

Euro NCAP har precis redovisat resultatet från krocktesterna av två nya elbilar. Det är Kia EV6 och Volvo C40 Recharge som fått genomgå den tuffa behandlingen. Båda bilarna kommer ur testerna med fem stjärnor.

De passiva säkerhetssystemet hyllas i båda bilarna där skyddet av vuxna är bra vid en kollision. Volvon får här 92 procent och Kian trillar in strax under på 90 procent. Även barn får ett relativt högt betyg med 89 respektive 86 procent. Helt klart i toppskiktet bland nyligen testade bilar hos Euro NCAP.

Även de aktiva säkerhetssystemet som är framtagna för att förhindra olyckor presterar väl i testerna. Betyget blir 89 procent på Volvon respektive 87 procent i Kian. Även detta ett resultat i det övre skiktet hos nyligen testade bilar.

– Sammantaget ser vi bra betyg för krockskydd vilket naturligtvis är betryggande. Men att undvika krockar är lika viktigt som krockskydd. Fördelarna med att helt enkelt inte vara i en kollision är förstås oändligt mycket större. Så vi kommer att fortsätta behålla tonvikten på alla områden av säkerhet under de kommande åren, säger Michiel van Ratingen, generalsekreterare på Euro NCAP.

Krocktestet av Kia EV6 ser du nedan:

Och krocktestet av Volvo C40 Recharge kan du se i videon nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.