Hyundai ska lansera två små elbilar i Europa till 2024

Att Hyundai jobbar på en liten elbil som ska kosta under 20 000 euro fick vi höra så sent som i somras. Nu kommer nya uppgifter om att det faktiskt inte bara handlar om en elbil.

Planen är att lansera två små kompakta elbilar på den europeiska marknaden. En av dem ska efterträda småbilen Hyundai i10. Den andra ska bli en liten kompakt suv-inspirerad crossover, skriver InsideEVs.

Lanseringen av de två elbilarna är planerad till 2024. Den största utmaningen hos små bilar är att skapa en lönsam affär. Marginalerna är helt enkelt mindre, samtidigt är ett lågt pris en viktig milstolpe att nå.

– Alla i bilbranschen vet att målet för den här typen av fordon är en bil för 20 000 euro, sa Andreas-Christoph Hofmann, marknadschef för Hyundai Motor Europe i somras.

Fram till 2030 planerar Hyundai att lansera 11 stycken nya elbilar bara i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.