IKEA ska snabbladda USA – bygger 200 snabbladdare

Tidigare i år annonserade IKEA i Sverige ambitiösa planer på att bygga 700 laddpunkter vid sina varuhus. I snitt siktar man på 16 snabbladdare per varuhus. Satsningen ska stå klar till 2024.

Idag berättar IKEA att man också ska satsa på snabbladdning vid sina varuhus i USA. Totalt ska det bli fler än 200 snabbladdare fördelade över 25 varuhus.

Utbyggnaden sker i samarbete med Electrify America. Planen är snabbladdare med en kapacitet på mellan 150 och upp till 350 kW. Utbyggnaden ska starta i slutet av det här året och stå klar till slutet av 2023.

– Detta samarbete med Electrify America kommer inte bara att ge ultrasnabba publika laddare vid våra varuhus, utan det kommer också att hjälpa oss att ta ett stort steg mot vårt mål att klimatpositiva, säger Javier Quiñones, VD för IKEA USA.

Dessutom ska IKEA bygga laddpunkter till sina transportbilar för hemleveranser. Bakom den utbyggnaden står Electrify Commercial, Electrify Americas kommersiella division. Satsningen innefattar 225 laddpunkter fördelade över varuhusen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.