Hyundai-koncernen ska bli topp tre på elbilar i världen

Konceptet Hyundai Seven.

Bilkoncernen Hyundai Motor Group steppar upp sina satsningar på elbilar, rejält. Det med målet att till 2030 ta sig upp till topp tre bland världen största elbilstillverkare. För att nå dit kommer man erbjuda totalt 31 elbilar till 2030.

Det inkluderar elbilar från Hyundai, Kia och Genesis. Både från Kia och Hyundai kommer helt nya modeller som också ska placera sig i nya toppsegment och därmed ge en större bredd till de modeller man kommer erbjuda.

Kia EV9.

Från Kia görs det i form av den nyligen visade Kia EV9. Hyundai kommer nästa år visa upp Hyundai IONIQ 7 som är baserad på det stora suvkonceptet Seven.

Till 2030 ska koncernen nå en årlig tillverkningsvolym på 1,51 miljoner elbilar i Sydkorea och 3,54 miljoner globalt. Man kommer också börja med regional tillverkning med elbilar speciellt framtagna för de aktuella regionerna. I Europa planerar bland annat Kia att tillverka kompakta och medelstora elbilar.

I förra veckan meddelade Kia också att man påbörjat bygget av en ny fabrik. Här kommer man bygga så kallade PBV-fordon, anpassningsbara transportfordon som exempelvis eldrivna skåpbilar. De första bilarna ska rulla ut från den fabriken 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.