Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Premiär: Hyundais futuristiska koncept av framtidens suv – Hyundai SEVEN

Pressbild: Hyundai

Idag har Hyundai visat upp ett nytt koncept på en helt ny elbilsmodell. Det handlar om suven Hyundai SEVEN som bygger på samma plattform som bland Hyundai IONIQ 5.

Konceptet delar också plattform med koncernsyskonet Kia som idag visade upp konceptet EV9. Hyundai berättar inte mycket om den tekniska prestandan, men med de få detaljerna vi får ta del av ser vi ett tydligt släktskap med Kia EV9.

Konceptet Hyundai SEVEN har en räckvidd på 480 kilometer. Snabbladdning ska vara möjlig från 10 till 80 procent på 20 minuter vid en 350 kW snabbladdare.

Med konceptet vill Hyundai visa upp utrymmena som en elektrisk drivlina kan erbjuda. En elbil har inget behov av de många skrymmande komponenterna som en bil med förbränningsmotor annars kräver. Här har Hyundai kunnat tänka helt annorlunda.

Hjulbasen på hela 3,2 meter och den plana golvytan ger möjligen att möblera kupén som en lounge.

– Sittplatserna skiljer sig från traditionella suvar, förklarar Hyundai. De svängbara fåtöljerna och en böjd bänkrad skapar en flexibel loungemiljö. Sätesarrangemang kan anpassas beroende på om bilen är förarstyrd eller i sitt autonoma körläge.

I förarmiljön finns en styrspak och förarinstrument som fälls in när de inte används. Utan den vanliga förarutrustningen har Hyundai istället skapat en avskalad kupé. Ombord finns också bland annat en inbygd minikyl och en skoförvaring som fräschar upp passagerarnas skor.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons