Premiär: Hyundais futuristiska koncept av framtidens suv – Hyundai SEVEN

Pressbild: Hyundai

Idag har Hyundai visat upp ett nytt koncept på en helt ny elbilsmodell. Det handlar om suven Hyundai SEVEN som bygger på samma plattform som bland Hyundai IONIQ 5.

Konceptet delar också plattform med koncernsyskonet Kia som idag visade upp konceptet EV9. Hyundai berättar inte mycket om den tekniska prestandan, men med de få detaljerna vi får ta del av ser vi ett tydligt släktskap med Kia EV9.

Konceptet Hyundai SEVEN har en räckvidd på 480 kilometer. Snabbladdning ska vara möjlig från 10 till 80 procent på 20 minuter vid en 350 kW snabbladdare.

Med konceptet vill Hyundai visa upp utrymmena som en elektrisk drivlina kan erbjuda. En elbil har inget behov av de många skrymmande komponenterna som en bil med förbränningsmotor annars kräver. Här har Hyundai kunnat tänka helt annorlunda.

Hjulbasen på hela 3,2 meter och den plana golvytan ger möjligen att möblera kupén som en lounge.

– Sittplatserna skiljer sig från traditionella suvar, förklarar Hyundai. De svängbara fåtöljerna och en böjd bänkrad skapar en flexibel loungemiljö. Sätesarrangemang kan anpassas beroende på om bilen är förarstyrd eller i sitt autonoma körläge.

I förarmiljön finns en styrspak och förarinstrument som fälls in när de inte används. Utan den vanliga förarutrustningen har Hyundai istället skapat en avskalad kupé. Ombord finns också bland annat en inbygd minikyl och en skoförvaring som fräschar upp passagerarnas skor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.