Hyundai IONIQ 5 kniper två Årets bil-utmärkelser

Pressbild: Hyundai

I år utsåg europeiska motorjournalister elbilen Kia EV6 till Årets bil 2022 i Europa. Koncernsyskonet Hyundai IONIQ 5 som bygger på samma plattform kom på tredjeplats, strax efter Renault Megane E-Tech.

IONIQ 5 plockar däremot hem förstaplatsen i Årets bil på två andra marknader. I veckan utsåg den brittiska upplagan Car of the Year IONIQ 5 till Årets bil.

– IONIQ 5 känns som framtiden för bilismen, redan idag. Designen, prestandan och det praktiska gör det till ett fantastiskt alternativ för dem som letar efter en elbil. IONIQ 5 är en mycket värdig vinnare av titeln Årets bil i Storbritannien 2022, säger säger John Challen, som ansvarar för brittiska utgåvan.

I den latinamerikanska utgåvan av Årets bil plockar IONIQ 5 sin andra utmärkelse. Elbilen vinner nämligen kategorin Årets elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.