Lista: Sveriges största Facebook-grupper om elbilar ger en hjälpande hand

Att köra elbil bjuder in till en unik gemenskap. Många beskriver spontana möten kring laddstolpar som ett tillfälle att utbyta erfarenheter och dela kunskaper med andra elbilister eller få tillfället att spana in en ny elbilsmodell inköpt av en early adopter.

Gemenskapen spiller även över på nätet. Här finns många hjälpande grupper och forum där elbilister kan utbyta erfarenheter och ta hjälp av varandra. En populär mötesplats online är i en av de många Facebook-grupperna dedikerade till elbilar. Här diskuteras elbilar både brett i generella grupper men också mer nischat i specifika grupper knutna till enskilda modeller eller bilmärken.

Här kommer en lista på några av Sveriges populäraste grupper om elbilar. Grupperna är sällan begränsade till endast ägare av elbilar utan är också öppna för nyfikna som vill lära sig mer om elbilar eller söker råd inför ett köp.

Allmänna grupper

  • Elbil Sverige Forum – Sveriges enskilt största elbilsgrupp på Facebook med över 12 000 medlemmar. Gruppen är inte knuten till någon enskild modell.
  • Elbilsladdning Sverige – En grupp med 4 200 medlemmar speciellt nischad till laddning av elbilen. Diskussioner kring hemmaladdning, köpråd av laddboxar till publik laddning.
  • Gratis eller billiga snabbladdare – I en grupp med 6 700 medlemmar utbytes tips på gratis eller billig snabbladdning.

Märkesknutna grupper

Saknar du någon populär grupp som borde vara med i listan? Tipsa mig.

Och givetvis, om du inte redan följer Allt om Elbil på Facebook så borde du göra det också. Det gör redan 9 000 personer!

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.