Hongqi öppnar showroom i Göteborg

När den eldrivna lyxsuven Hongqi E-HS9 lanserades i Sverige i början på detta året blev det definitivt en snackis. Modellen sticker ut med sitt stora format och framtoning. Nu har Hongqi i Sverige fortsatt sin expansion och öppnar sitt första dedikerade showroom i Göteborg.

– Etableringen av Hongqi i Sverige fortsätter och vi är glada över att utöka vår marknadsnärvaro genom detta Brand Store i Göteborg – det första i Europa. Vi ser ett ökande intresse för och uppskattning av den unika produkten Hongqi E-HS9, berättar Nicolas Hergés, Brand Manager på Hedin Premium Car.

I onsdags klipptes bandet vid Hongqis första Brand Store.

Hongqi E-HS9 är den första bilen från Hongqi som är designad av den brittiska bildesignern Giles Taylor. Han har ett förflutet som bildesiger inom Rolls-Royce och Jaguar sedan 30 år tillbaka. 2018 anslöt han till Hongqi för att leda det interiöra och exteriöra designarbetet.

Vid invigningen av Hongqis nya Brand Store på Kungsportsavenyn i Göteborg berättade han om filosofin bakom modellen:

– För mig är detta en utmärkt plats för att representera Hongqi och stärka varumärkets identitet. E-HS9 är designad för att sticka ut med en stark, framåtriktad dynamik och en nobel närvaro, vilket jag tycker avspeglas i detta showroom på stadens paradgata.

Hedin Mobility Group är ansvariga för Hongqi i Sverige och Nederländerna och har dessutom påbörjat en expansion till Belgien och Luxemburg. Hongqi har också fler elbilar på gång. Tidigare i år visade man bland annat upp elbilskonceptet Hongqi New Energy E202 baserad på en helt ny plattform med möjlighet till att byta ut hela batteriet istället för att ladda det.

– Vi bygger ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete med Hongqi. Utöver denna geografiska expansion utvecklar vi produktutbudet för att tilltala en bredare kundbas med fokus på den senaste tekniken och tjänsterna, premiumupplevelsen och fordon med högsta komfortnivå, berättar Simon Fransson, VD för Hedin Premium Car.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.