Isuzu ska tillverka el-pickup för Europa i Thailand

Japanska biltillverkaren Isuzu har precis lanserat tredje generationen av sin pickup Isuzu D-Max. I samband med det avslöjar Isuzu också att man planerar att lansera en eldriven pickup.

Det meddelades i samband med avtäckningen av den nya Isuzu D-Max i Thailand. I den korta kommenterar framkommer det dessutom att den först kommer att lanseras i Europa.

– Isuzu ska aktivt bidra till att skapa ett koldioxidneutralt samhälle. Framöver planerar Isuzu att tillverka en eldriven pickup i Thailand. Isuzu kommer först att introducera den i Europa och sedan undersöka efterfrågan för att gradvis möta behoven på andra marknader, inklusive Thailand, sa Shinsuke Minami, VD för Isuzu.

Anledning till att Isuzu har ett stort fokus på Thailand är för att det är märkets största marknad för pickuper idag.

Det framkommer inte när Isuzu kommer presentera den nya eldrivna pickupen, men i samband med ett större produktevenemang i år meddelade Isuzu att ”2023 markerar det första året av elektrifiering för Isuzu vilket riktar strålkastarna mot lanseringen av en batteridriven bil”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.