Hongqi visar nytt koncept på elbil med batteribytes-teknik

Kinesiska elbilstillverkaren Hongqi som är Sverigeaktuell med den lyxiga storsuven E-HS9 har nyligen visat upp ett koncept på en ny elbil. Konceptet har fått namnet Hongqi New Energy E202.

Det kommer få CATLs senaste batteriteknik Qilin som lovar högre energitäthet och snabbare laddning. Dessutom ska det vara möjligt att byta hela batteriet som alternativ till laddning.

Modellen kommer bygga på Honqgis nya plattform FME som ska passa för hjulbaser mellan 2700 till 3450 millimeter. Vi får dock inga mått för E202. En utmärkande detalj är att plattformen ska kunna vrida alla hjulen 90 grader.

Hongqi E202 kommer få snabb laddning genom en 800-voltsarkitektur. Enligt Hongqi ska det vara möjligt att ladda på med 300 kilometer (CLTC) i räckvidd på fem minuter. Den får fyrhjulsdrift, autonom körning och 22 kW trådlös laddning.

I övrigt är Hongqi sparsamma kring detaljerna. Den planerade avtäckningen är satt till andra halvan av detta året med lansering under 2024. Under utvecklingen har Hongqi haft både den kinesiska och europeiska marknaden i åtanke.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.