Helt ny Ford E-Transit Custom beställningsbar – svenska priserna klara

Ford öppnar nu orderböckerna till nya Ford E-Transit Custom – den helt eldrivna versionen av Europas mest sålda transportbil. Modellen är utrustad med ett batteri på 64 kWh och erbjuder en räckvidd på upp till 327 kilometer.

– Runt fyra gånger längre än den genomsnittliga dagliga körsträckan för en skåpbil i det här segmentet, noterar Ford Sverige.

Ford E-Transit Custom erbjuds med två olika motoralternativ på 100 kW (136 hk) eller 160 kW (218 hk) och en dragvikt på upp till 2300 kilo. Den nya generationen E-Transit Custom har utvecklats på en helt ny plattform som gett en lägre golvhöjd i lastutrymmet.

Transit e-Custom kommer med en rad olika karosstyper och som skåpbil varierar lastvolymen mellan 5,8 och 9 kubikmeter med en nyttolast på upp till 1330 kg och en lastlängd på 3450 mm. Modellen finns också som skåpbil med dubbelhytt.

Dessutom erbjuder Ford modellen i ett MultiCab-utförande som tar upp till fem passagerare med en L-format mellanvägg utformat för att transportera fullängdsgods intill den andra sätesraden.

Nya Transit Custom kommer också erbjudas med ett paket som Ford valt att kalla för ”mobilt kontor”. Här kan ratten fällas ner till ett bord, som kan användas till lunchbord eller skrivbord.

Snabbladdning är möjlig med upp till 125 kW och att ladda från 10 till 80 procent ska vara möjligt på mindre än 39 minuter. Genom funktionen ProPower ska det dessutom vara möjligt att mata ström ur batteriet för att exempelvis driva en hantverkares verktyg.

I Sverige börjar priserna på 650 000 kronor före moms för den standardutrustade Ford E-Transit Custom med en motoreffekt på 100 kW (136 hk). Med motorn på 160 kW (218 hk) börjar priserna på 670 000 kronor före moms. De första kundleveranserna beräknas ske i slutet av sommaren 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.