Här går GM:s el-pickuper i sidled, bara för att de kan

Snart börjar leveranserna av General Motors nästa eldrivna pickup, GMC Sierra EV. Nu avslöjar GMC att den nya pickupen får en officiell räckvidd på 700 kilometer (EPA), det från ett hiskeligt stort batteri på 200 kWh.

Men GMC passar också på att ha lite roligt och släpper nu en kort video på GMC Sierra och syskonmodellerna GMC Hummer EV som vandrar diagonalt i snön. Bara för att de kan. De två modellerna är nämligen utrustade med fyrhjulstyrning, med individuell hjulkontroll och kan således utföra det GMC kallar för en Crab Walk.

Se stunden i videon nedanför:

Fyrhjulsstyrningen möjliggör inte bara CrabWalk utan gör också så att alla fyra hjulen kan samverka för en mindre vändradie, och kan därmed ge en förbättrad framkomlighet.

GMC Sierra EV och Hummer EV

GMC Sierra EV levererar en total motoreffekt på 562 kW (785 hk) i sitt topputförande. Batteriet på 200 kWh ger alltså en räckvidd på 700 kilometer, och snabbladdning ska vara möjligt med effekter på upp till 350 kW. På flaket kan den lasta 660 kg och på kroken för den dra 4,5 ton.

Den som tycker Sierra EV är rejält tilltagen ska inte ens titta på det större syskonet Hummer EV. Modellen väger in på hela 4,1 ton och har av amerikanska journalister beskrivits som för stor för vägarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.