Video: Livet med världens största elbil GMC Hummer – för stor för USA!

GMC Hummer EV är en gigantisk eldriven pickup med en vikt på hela 4,1 ton. Det är extremt mycket, och kan till exempel jämföras med en annan stor elbil som Tesla Model X som ”endast” väger 2,3 ton.

Hummer EV har inte bara stora proportioner som bidrar till vikten. Ombord finns också ett 212 kWh stort batteri som väger en hel del. Det batteriet är också mer än dubbelt så stort som det som sitter i Tesla Model X – och ändå har Model X en längre räckvidd än GMC Hummer EV.

Så hur är GMC Hummer EV att leva med? Det har MKBHD från Youtube-kanalen Auto Focus valt att besvara. Kort sagt så finns det en hel del utmaningar. Hummern är till och med för stor och för tung för många vägar och parkeringsrutor i USA.

– När du parkerar bredvid någon, ren tekniskt sett passar den på vanliga parkeringsplatser men du kommer att vara så nära bilarna på dina sidor att du i princip måste göra ett val om vem du vill parkera in, säger MKBHD i videon.

Videon kan du se nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.