GM lovar V2H-teknik på alla elbilar

Genom V2H-tekniken ska det bli möjligt att använda elbilen för att driva ditt hem vid exempelvis ett strömavbrott. Amerikanska biltillverkaren GM är i full färd med att lansera flera elbilar och nu kommer också löften om att dessa ska få stöd för tekniken.

Från och med 2026 kommer alla koncernens elbilar som bygger på elbilsplattformen Ultium erbjuda V2H. Men redan nu kommer flera av koncernens nya elbilar som går i produktion i år erbjuda tekniken.

Dessa inkluderar Chevrolet Silverado EV, GMC Sierra EV, Chevrolet Blazer EV, Chevrolet Equinox EV och Cadillac Lyriq.

Genom GM Energy kommer biltillverkaren erbjuda en komplett energilösning med den hårdvara och teknik som krävs för att få det hela att fungera.

– GM Energys växande ekosystem av energihanteringslösningar kommer att hjälpa till att accelerera GM:s vision om en helelektrisk framtid genom att ge elbilarna ännu fler fördelar, säger Wade Sheffer, vice VD, GM Energy.

GM har tidigare i år också bekräftat att man kommer att lansera en bred portfölj av elbilar i Europa framöver.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.