Preem öppnar snabbladdare i Kalmar – staden blir laddmecka med 94 snabbladdare

En väl utbyggd infrastruktur med snabbladdare har länge lyst med sin frånvaro i Kalmar. Men från att ha varit en laddöken är Kalmar numera ett laddmecka. De många nya stationerna som öppnat under året är ett välkommet tillskott för boende, turister och förbiresande i regionen. Inte minst för de som reser vidare till Öland.

Nu öppnar också Preem sex snabbladdare i Kalmar. Det vid sin station på Polhemsgatan. Det hela är ett samarbete med Recharge och de nya laddarna ska kunna leverera upp till 200 kW i laddeffekt.

– Det är väldigt glädjande att vi med våra nya supersnabbladdare kan underlätta mobiliteten för alla kunder med elfordon i Kalmar. Att göra det lättare och snabbare att ladda är en del av Preems strategi att erbjuda fler fossilfria energislag på våra stationer och vårt övergripande omställningsarbete, säger Patrik Johansson, ansvarig för Preems stationsnät i Sverige.

Kartbild: ChargeFinder.

Totalt finns det nu 94 snabbladdare i Kalmar med en effekt på minst 150 kW. Den största operatören är den lokala aktören Pelia med 30 snabbladdare fördelade över tre stationer i staden. Tesla trillar in som det andra största nätverket med 26 stationer i Kalmar fördelat på två stationer, där 20 av snabbladdarna är öppna för alla elbilister.

Bland andra operatörer som erbjuder snabbladdare finns Circle K, E.ON, Virta, InCharge, IKEA och Liljas Bil. Även snabbladdningsnätverket Ionity är på intåg i Kalmar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.