General Motors siktar på revansch i Europa genom elbilar

När General Motors sålde Opel till Stellantis tappade den amerikanska bilkoncernen sin största närvaro i Europa. I samband med skiftet till elbilar ser nu tillverkaren möjligheten att återigen öka sin närvaro i Europa.

General Motors satsar stort på elbilar på hemmamarknaden i USA. Genom sin flexibla elbilsplattform Ulitum finns ett brett sortiment av modeller planerade i flera olika storleksklasser och varumärken. Till 2035 ska GM dessutom enbart erbjuda elbilar.

Redan i somras under en konferens i Los Angeles kom de första uppgifterna om att General Motors ser möjligheterna till revansch i Europa. Då var det koncernchefen Mary Barra som talade:

– Vi tittar på de tillväxtmöjligheterna som vi har nu, eftersom vi nu återigen kan kliva in i Europa som en renodlad elbilsspelare. Jag ser fram emot det, berättade Mary.

Uppgifterna bekräftas nu av General Motors Europachef i en ny intervju med tyska Automobilewoche i förra veckan:

– Europa leder elbilsrevolutionen. Det är hög tid att vi utökar vårt avtryckt i regionen. Vi har rätt produkter, tjänster och teknik för att hänga med i de europeiska ambitionerna, sa Mahmoud.

Genom att satsa på elbilar spår General Motors att man kan femdubbla sina volymer i Europa inom tio år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.