Bekräftat: Tesla Master Plan del 3 avslöjas 1 mars – visar Teslas stora fokus framöver

Teslas stundande Investor’s Day den första mars i år blev precis ännu större och intressantare. Nu bekräftar Elon Musk att han kommer att dela med sig av den tredje delen i Teslas Master Plan.

Elon Musk har sedan han blev en del av Tesla kommunicerat riktningen genom enkelt formulerade långsiktiga planer. 2006 publicerade han den första planen som beskrev hur en dyr Tesla Roadster skulle göra Tesla Model S möjlig, som i sin tur skulle finansiera Tesla Model 3.

– Framtiden är ljus, skriver Elon Musk om den tredje planen. Den kommer att fokusera på en helt hållbar energiframtid för planeten.

Elon Musk har tidigare pratat om planen i samband med ett besök vid Teslas fabrik i Berlin. Då lyfte han fram vikten om att nå upp till mycket stora skala.

– Master Plan del 3 handlar om att uppnå mycket stor skala. För att förändra hela planetens energi- och transportinfrastruktur måste det bli väldigt storskaligt. Vi måste fråga vad det faktiska tonnaget är. Om vi ​​räknar bakåt från låt oss säga omkring 300 TWh installerad kapacitet i fordon och stationära enheter (batteripaket), hur uppnår du då det tonnaget ur ett gruv- och raffineringsperspektiv och gör det också på ett hållbart sätt?, sa Elon Musk och tillade att det handlade om tillräckligt stor skala för att förändra hela planetens energiinfrastruktur.

Ny plattform för elbilar

Sedan tidigare har Tesla också avslöjat att man kommer ”bjuda in till att prata om en” ny plattform för elbilar i samband med Investors Day den första mars. Tesla har refererat till den som en ”generation 3-plattform”.

Sedan tidigare har Tesla också sagt att man har påbörjat arbetet med en mindre och lägre prissatt elbil. Om det finns någon kopplingen mellan den och den nya plattformen är inte bekräftat rakt ut.

I samband med en tidigare kvartalsrapporteringen berättade Elon Musk lite mer:

– Jag menar att det primära fokuset för vårt utvecklingsteam för nya bilar nu är uppenbart. Vi är vid den punkten där vi har gjort klart konstruktionen för Cybertruck och Semi. Så det är uppenbart att gissa vad vi jobbar med. Vilket faktiskt är nästa generationens fordon som kommer att handla om att halvera kostnaden för 3/Y-plattformen, sa Elon Musk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.