Kinesiskt bilmärke planerar att bygga budget-elbilar för Europa

Nio har planer på att börja bygga prisvärda elbilar för den europeiska marknaden. Det uppger tre anonyma källor för Reuters.

Planen är att elbilarna ska säljas under ett nytt budgetmärke. Leveranserna kan starta redan i början på nästa år.

Elbilarna kommer Nio tillverka vid en ny fabrik i Chuzhou i östra Kina. Projektet går under arbetsnamnet ”Firefly” och målet är att tillverka elbilar som passar den europeiska marknaden. Det ska då röra sig om mindre kompakta modeller.

Idag säljer Nio endast elbilar i Europa i premiumsegmenten. Modellerna kostar idag från runt en halv miljon kronor och upp till en miljon beroende på om kunderna hyr eller köper batteriet.

Enligt Reuters har Nio avböjt att kommentera uppgifterna. Nio erbjuder idag sex stycken bilmodeller, varav tre i Sverige. Ytterligare lanseringar är planerade under året under märket Nio.

Via Reuters.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.