Pickup-racet: Rivian R1T levereras till de första kunderna i vår

Tidigare i höst berättade Rivian att man börjat rulla ut de första exemplaren av den produktionsklara versionen av pickupen R1T från fabriken. Därmed blev Rivian den första tillverkaren att lansera en eldriven pickup. Men ännu har inga riktiga kundleveranserna gjorts. De första exemplaren har varit avsedda för anställda.

Genom användarna på ett amerikansk Rivian-forum kommer nu uppgifterna om att Rivian börjat skicka ut leveransbesked. De första leveranserna verkar ske i mars-april 2022. Men vissa har också fått ett leveransfönster så sent som juli till september.

De tidiga leveranserna tycks, enligt forumet, vara knutna till kunder boende i USA. Den senare delen av fönstret tycks vara mer reserverat för kunder som bor i Kanada och även lite mer avlägsna Alaska.

Vissa användare på forumet berättar också att Rivian börja kontakta dem om leveranserna för Rivians suvmodell. Det handlar om suven R1S som bygger på samma plattform som pickupen. Där tycks dock de flesta leveranserna vara styrde mot det senare leveransfönstret.

Lanseringsversionen av Rivian R1T har en räckvidd på 480 kilometer och en kraftfull drivlina. Bland annat klarar den sprinten 0-100 km/h på 3 sekunder. Den ska kunna lasta 800 kilo på flaket och dra upp till 5 ton.

Tidiga rykten har sagt att Rivian siktar på att etablera sig i Europa under våren 2022. Men det är inget som Rivian har bekräftat.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.