Leveranserna av GMC Hummer EV startar i december

Pressbild: GMC

Under ett par år har GM låtit oss följa utvecklingen av en helt eldriven version av den ikoniska Hummern. Fortsatt lika stor och rejäl presenterade man en pickup, med ett pris på över en miljon kronor, 530 kilometer i räckvidd och tusen hästkrafter. Den får också lasta 600 kilo och dra 3,5 ton på kroken.

Nu berättar GM att man kommer att starta leveranserna av GMC Hummer EV i USA under december. Det skriver Automotive News. GM vill dock inte kommentera hur många leveranser det handlar om.

– Det här sammanfattar vad som varit en fantastisk resa på två år. Det är den snabbaste utvecklingen hos GM någonsin från idé och start, till att konstruera och leverera den till kunder, ska Duncan Aldred, vice-VD på GMC ha sagt till tidningen.

Hummer EV är den första elbilen som bygger på General Motors nya elbilsplattform Ultium. GMC kommer också levererar lägre prissatta basmodeller av Hummer EV från 2022 och 2023.

Bilen är utrustad med en hel del unika funktioner som ska göra bilen extra bra för off-road-körning. Hjulen är på 35 tum och ett speciellt läge kallat ”Extract Mode” höjer sig bilen med 15 centimeter för att öka markfrigången. Dessutom har den en större mängder kameror, även under bilen, för att underlätta körning i tuff terräng. När man hamnar i ett riktigt trångt utrymme kan bilen också köra diagonalt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.