Bentley-chef tar över utvecklingen av mjukvaran i Volkswagens elbilar

I helgen kom de första uppgifterna om att Volkswagen skulle sparka stora delar av ledningen inom mjukvaruföretaget Cariad. Nu är det klart att Bentleys tidigare produktionschef Peter Bosch tar över som VD vid teknikbolaget som ansvar för mjukvaran i Volkswagen-koncernens elbilar.

– Peter Bosch är rätt VD vid rätt tidpunkt. Han är en strateg, en möjliggörare och en lagspelare. Det bevisade han framgångsrikt hos Bentley. Han känner Volkswagen-koncernen väl och har även lång erfarenhet inom förändrings- och rådgivningsområden, kommenterar Volkswagen-chefen Oliver Blume.

Oliver Blume är själv relativt ny på sin post. Han tog över som koncernchef förra hösten efter många år som VD på Porsche. Ett av hans stora fokusområden som ny koncernchef var att styra upp mjukvaran till koncernens MEB-baserade elbilar.

Där har Cariad inte lyckats leverera, kunder har både fått vänta länge på uppdateringar och har dessutom fått dras med buggar.

Peter Bosch, VD Cariad.

Peter Bosch får nu ansvaret att omstrukturera Cariad-organisationen, påskynda och säkerställa att koncernen kan fortsatta lansera nya modeller, öka inriktningen mot mjukvarudefinierade fordon och utöka de tekniska samarbetena med tredjepart.

Vid sin sida i bolagets styrelse kommer Peter också få två ”erkänt kunniga mjukvaruexperter”. Vilka dessa två är dock inte officiellt för tillfället. Peter tillträder som VD den 1 juni.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.