Nya bilder ger en glimt av Lexus nya satsning på elbilar

Lexus nya elbil

Lexus har lovat att påskynda sin satsning på elbilar. Vi har dessutom blivit lovade ett första koncept på en elbil som ska förkroppsliga den satsningen. Premiären kommer att ske i samband med bilmässan i Tokyo i slutet på oktober.

Idag har Lexus släppt de första teaserbilderna. Det är en blandning av skarpa linjer, och släta ytor och sportiga silhuetter som Lexus visar upp. Det går också hand i hand med biltillverkarens utlovade ambitioner. Det handlar om satsa på aerodynamik och låg vikt. Två egenskaper som möjliggör effektiva elbilar och lång räckvidd.

Sportigt värre.

Bilderna visar märkets uppställning av nästa generationens elbilar. Avancerad teknik står i fokus och Lexus har tidigare talat om både avancerad fyrhjulsdrift och Steer-by-Wire-teknik som självklarheter i samband med elektrifieringen. Det handlar om att förfina köregenskaperna mer än någonsin, och ge en mer intuitiv och linjär styrkänsla.

Hela temat för Lexus satsning och det som visas upp på bilmässan handlar om att ”tänja på gränserna för den elektrifierade upplevelsen”. Men vi får snällt vänta i två veckor till innan vi fullt ut vet vad det handlar om.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.