Här är Lexus strategi på nya generationen elbilar – första koncept i höst

Lexus ska precis som sitt koncernsyskon Toyota i allt större grad börja satsa på elbilar. Det stora avstampet kommer att ske 2026 när de två företagen introducerar en ny generation elbilar. Toyota presenterade i förra veckan sin batteristrategi för framtiden, och det är så klart något som också spiller över på Lexus.

Under ett evenemang i helgen har Lexus nu delat med sig av en tidplan, och vad elektrifieringen kommer att innebära för märket. För Lexus är det viktigt att bevara både den prestanda och de köregenskaperna som Lexus är förknippade med idag.

Lexus ser fyrhjulsdriftsystemet DIRECT4 och Steer-by-Wire-teknik som några av de viktigaste verktygen i samband med elektrifieringen. Det här är något som kommer göra det möjligt för Lexus att förfina köregenskaperna ännu mer, och ge en intuitiv och linjär styrkänsla.

Lexus Electrified Sport Concept.

Konceptet Lexus Electrified Sport Concept som visades upp tidigare i år illustrerar märkets tankar framåt. Det handlar om att tämja batteritekniken fullt ut och satsa på aerodynamik och låg vikt. Två egenskaper som möjliggör låg förbrukning och lång räckvidd.

– Vi utforskar nya sätt att inspirera kärleken till bilkörning. Även med batteridrivna elbilar i vår strävan mot att bli koldioxidneutrala, skriver Lexus.

Även hållbarhet kommer att stå i fokus för satsningen. Lexus kommer i större utsträckning fokusera på att använda återvunna och konstgjorda material för att skapa nya, högkvalitativa interiörer.

Nästa generationen elbilar som Lexus kommer introducera 2026 innebär en helt ny modulär fordonskarossstruktur, nya produktionsmetoder och en helt ny mjukvaruplattform. Den första konceptmodellen på den satsningen kommer Lexus att visa upp på Japan Mobility Show i oktober i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.