Jaguar ger bensinmotorn ett tydligt avslut – firar med att elda lite mer bensin

Det är snart slut på bilar med förbränningsmotorer hos Jaguar. Det ”firar” man genom att lansera en sista sportbil med bensinmotor. Jaguar F-Type ZP kommer att tillverkas i endast 150 exemplar under 2024.

– När Jaguar påbörjar den modigaste förvandlingen i företagets historia, för att bli ett modernt helelektriskt lyxvarumärke 2025, är detta en enastående hyllning till Jaguars förflutna som tillverkare av sportbilar med förbränningsmotor, säger Rawdon Glover, VD för Jaguar i ett pressmeddelande.

Från 2025 kommer Jaguar att satsa fullt ut på elbilar. Man rekryterar nu för fullt för att klara av omställningen hos Jaguar men också systerföretaget Land Rover som ingår i samma koncern.

Jaguar har planerna på tre stycken elbilar klara. Den första kommer att bli en lyxig fyradörrars GT-bil. Den ska enligt tidigare uppgifter blir den mest kraftfulla bilen i märkets historia. Förväntningen är att Jaguar kommer att visa upp modellen senare i år.

Jaguar F-Type ZP – sista förbränningsmodellen från Jaguar.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.