Ford F-150 Lightning gör entré i Europa – Norge först ut

Den eldrivna pickupen Ford F-150 Lightning har nu tagit ett första kliv in i Europa. Idag lanserar Ford pickupen i Norge. Det i en begränsad specialutgåva som får namnet F-150 Lightning Lariat Launch Edition.

Den stora pickupen är nästan 5,9 meter lång och väger 3,5 ton. Trots det kan den accelerera från 0-100 km/h på mindre än fem sekunder.

Modellen som kommer till Norge kommer erbjuda en räckvidd på upp till 386 kilometer (EPA) och har ett batteri på 98 kWh. Det kan snabbladdas med upp till 150 kW och att ladda från 15 till 80 procent ska ta 39 minuter.

Pickupen får en dragkapacitet på 3 493 kg och en nyttolast på 805 kg. Under huven gömmer sig också en frunk på 400 liter.

– Våra norska kunder har varit helt galna i att kunna sätta sig bakom ratten på den elektriska F-150 Lightning. Under mina 25 år på Ford har jag aldrig tidigare upplevt så stor efterfrågan och intresse för en bil. Jag har faktiskt haft kunder som har knackat på min dörr och bett om att få bilen till Norge, säger Per Gunnar Berg, vd på Ford Norge.

I Norge får Ford F-150 Lightning ett pris som motsvarar 1 150 000 svenska kronor, och försäljningen startade idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.