Toyota visar koncept på nya elbilar – familjelastare och sportig ungdomsbil

Toyota har i samband med bilmässan i Shanghai visat upp två nya koncept på elbilar i sin bZ-serie. Det rör sig om en stor suv och en sportig coupésuv.

Den stora suven får namnet Toyota bZ FlexSpace och ska ta fasta på att bli en familjesuv med generösa utrymmen. Konceptet erbjuder ett stort kupéutrymme med fokus på användaren, säkerhet och långa resor.

Målet är att skapa en modell som är idealisk för familjer. Interiören beskriver Toyota som ett ”mysigt hem” där man kan koppla av under resan.

Det sportigare konceptet bZ Sport Crossover tar fasta på den med en aktiv livsstil som dessutom vill sticka ut. Modellen ska tilltala en yngre målgrupp, den så kallade generation Z födda mellan 1995 och 2012.

Har kommer Toyota också erbjuda digitala uppgraderingar efter själva bilköpet. Som funktioner som en köpare skulle kunna lägga till i efterhand nämner Toyota förarassistans och automatisk parkering som exempel. På så vis kan bilen utvecklas och växa i takt med föraren.

De nya modellerna är primärt riktade till den kinesiska marknaden, med lansering 2024. Men det ger också en demonstration av Toyotas elbilssatsning framåt. Modellerna är en del av en bred portfölj med elbilar som Toyota har för avsikt att lansera under de kommande fem åren världen över.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.