Fords elbilar i Europa: Mustang Mach-E, Explorer, Puma och kanske Capri?

I dagarna presenterade Ford sin nya elbil Ford Explorer, helt avsedd för den europeiska marknaden. Fler elbilar speciellt utvecklade för oss ska det bli. En av modellerna kan få det klassiska namnet Ford Capri.

Men någon slank coupé likt originalet kommer det inte röra sig om, enligt tidningen The Sun som ligger bakom uppgifterna om att den kommer heta Capri. Istället kommer den ta formen av en sportig crossover som ska ha premiär under 2024.

Formatet rimmar väl med de planerna som Ford tidigare kommunicerat kring eldrivna produktlanseringar i Europa. Den inkluderar fyra personbilar. Redan lanserade Mustang Mach-E, nyligen premiärvisade Explorer, en sportig crossover samt Ford Puma.

The Sun skriver vidare att eldrivna Ford Capri kan få en räckvidd på 500 kilometer, 300 hästkrafter med bakhjulsdrift och ska klara 0 till 100 km/h på 6,4 sekunder.

Som en blinkning till originalet kommer den också få fyra strålkastare. Det gör det enkelt att placera Capri i Fords skissbild ovanför.

Ford vill dock inte kommentera uppgifterna enligt NationalWord:

– Det finns mediaspekulationer om framtida produkter som vi inte kommenterar. Vi har precis visat upp vår nya helelektriska Ford Explorer för Europa, som vi är mycket stolta över, och Ford är stolta över framgången med vår Mustang Mach-E. Vi kommer att presentera en eldriven Ford Puma och en fjärde elbil 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.